15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljInvestiţiile din Dolj, la mâna premierului

Investiţiile din Dolj, la mâna premierului

Autorităţile judeţene încearcă din nou să pună mâna pe terenurile de la Şimnic şi pe cele din jurul Aeroportului Craiova. De data aceasta, administraţia nu a mai apelat la vreunul dintre ministerele implicate în transferul terenurilor, ci chiar la şeful guvernului.

Conducerea executivă a Consiliului Judeţean Dolj speră să aibă mai mult succes cu diligenţele făcute pe lângă premierul Călin Popescu Tăriceanu. Până în prezent, toate cererile de teren făcute de administraţia judeţeană, atât cele 256 de hectare aparţinând fostelor unităţi militare de lângă aeroport, cât şi cele 86,36 hectare de la Staţiunea de cercetare Şimnic şi alte peste 8 hectare de la Jandarmerie solicitate pentru extinderea Parcului Industrial, s-au soldat cu eşecuri. În plus, dacă solicitarea terenurilor de la staţiune şi de la Jandarmerie este recentă, în cazul sutelor de hectare de la aeroport, bătălia este mai veche şi seamănă din ce în ce mai mult cu o muncă de Sisif. Autorităţile spun că suprafeţele din jurul aeroportului craiovean sunt strict necesare pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, mai ales că în curând va veni în Dolj compania Ford, care va avea nevoie de zboruri tip cargo.

Şefii CJ au solicitat premierului şi sprijin în transferarea terenurilor de la Staţiunea de cercetare-dezvoltare Şimnicu de Sus şi de la Jandarmerie necesare pentru extinderea cu aproximativ 95 de hectare a Parcului Industrial deja existent în Bănie. Constantin Dascălu, vicepreşedintele CJ Dolj, a declarat ieri că investitorii care şi-au manifestat dorinţa de a prelua teren în parc ar putea crea aproape 10.000 de locuri de muncă şi că solicitări de închiriere a unor terenuri aparţinând Parcului Industrial s-ar putea înregistra şi o dată cu venirea în Dolj a furnizorilor Ford. „I-am înmânat o scrisoare prin care i-am solicitat două lucruri: clarificarea terenurilor Aeroportului Craiova şi de lângă aeroport şi transferarea lor în domeniul public al judeţului Dolj, astfel încât să dezvoltăm zona aeroportului şi zona cargo, şi clarificarea transferului terenurilor de lângă Parcul Industrial. Domnul prim-ministru a promis că va susţine, dinamiza şi rezolva această situaţie“, a declarat Dascălu.

 

Parcul Industrial poate primi doar terenul vecin

 

Vicepreşedintele consiliului judeţean a infirmat ipoteza emisă de prefectul Silviu Dumitru, conform căreia Parcul Industrial ar putea primi teren în altă parte dacă terenul rămas după împroprietăriri nu va fi suficient. Dascălu a declarat că, potrivit legii care reglementează activitatea parcurilor industriale, societatea nu poate primi teren decât în continuarea celui pe care deja îl deţine. „Noi am cerut aceste terenuri pentru a respecta legea în domeniul parcurilor industriale, care specifică faptul că terenul trebuie să fie compact. În plus, le-am cerut pentru că acelea sunt disponibile“, a spus Dascălu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU